latinica  ћирилица
08/04/2024 |  20:27 ⇒ 20:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Приштина није испунила ниједну тачку из Охридског и Бриселских споразума (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић пренио је вечерас предсједнику Француске Емануелу Макрону у Јелисејској палати да приштинска страна није учинила ништа и да није испунила ниједну тачку ни из Охрадског, нити из првог и другог Бриселскосг споразма.
Александар Вучић (Фото: Tanjug, MARKO ĐOKOVIĆ) -
Александар Вучић (Фото: Tanjug, MARKO ĐOKOVIĆ)

Вучић је на заједничној конференцији за новинаре у Паризу пренио и да ће вечерас, како је рекао, имати жељу да разговара са Макроном о Савјету Европе и ономе што треба да се догоди на територији Француске поводом 75-годишњице оснивања Савјета Европе.

- Рекли сте да су обје стране по нешто учиниле. Да нисте поменули, не бих о томе говорио. Нису обје стране учиниле, једна страна није учинила ништа. Не само да није испунила ниједну тачку ни Охридског, ни првог ни другог Бриселског споразума већ та једна страна је направила изборе са излазношћу од 3,4 одсто, затим сте нам ви рекли и ја сам послушао, потписујте петицију, биће довољно да се распишу избори. Они нам ни послије тога не дају изборе, спроводе експропријацију на сјеверу КиМ и ту доводе своје полицајце и војнике, иако немају право - рекао је Вучић.

И даље се не води никакава истрага против оних који су пуцали у нашу дјецу само зато што су носили Бадњак, и даље се не води истрага поводом свих рањавања Срба и сви помињу само Бањску, додао је Вучић.

Како је рекао, питање динара је питање судбинског опстанка српског народа на КиМ.

- Што се тиче Охридског споразума, Србија је испунила већ три ствари, иако није морала ниједну. Био је договор и сви смо разговарали о томе да најприје мора да буде испуњена ЗСО која није помјерена са мртве тачке, а Србија је од личних карата, таблица, тзв. царинских печата... све је то испунила - рекао је Вучић.