latinica  ћирилица
08/04/2024 |  22:12 ⇒ 09/04/2024 | 07:24 | Аутор: СРНА

Додик: Америчка администрација нарушава права Српске која проистичу из Дејтона

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Српска води политику заштите својих права која произилазе из Дејтонског мировног споразума, а која масовно нарушава америчка администрација, посебно демократска, која је на власти.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Помажу им Британци и значајан дио ЕУ. Мој тим води тврдоглаву борбу, а мој народ, који ме већ 20 година бира на најважнијим позицијама, дијели нашу борбу и дају нам подршку - рекао је Додик у интервјуу за Телевизију "Русија-24".

Као што то странци обично раде, каже Додик, персонализовали су кривицу и вјерују да је јак политичар и да би, ако би га елиминисали на овај или онај начин, остварили свој циљ, а то је нестанак Републике Српске.

- Британци, који овако дјелују по цијелом свијету, премјестили су своје јединице са Блиског истока у околину Сарајева како би извршили оперативну акцију. Као резултат анализе, наша полиција и обавештајне службе су дошле до закључка да је потребно појачати заштиту штићених лица - рекао је Додик.

Предсједник Српске је истакао да је утицај Сједињених Држава у свијету апсолутно погубан, те да желе да исцртају своју зону неспорних интереса, која укључује и Балкан.

- И овдје имају проблем и ријешили су да се обрачунају са Србима. Прије двије-три године почели су да причају о "малигном руском утицају". А утицај Сједињених Држава је апсолутно погубан. За разлику од Русије која је увијек жељела мир и сарадњу, они хоће да их се слуша беспоговорно - рекао је Додик.