latinica  ћирилица
09/04/2024 |  07:37 ⇒ 07:38 | Аутор: СРНА

Услови за вожњу повољни, фреквенција возила појачана у градским центрима

Временски услови за вожњу јутрос су повољни, фреквенција возила у јутарњим часовима појачана је у градским центрима, док се на осталим дионицама саобраћај одвија умјереним интензитетом, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Бањалука, саобраћајне гужве - Фото: РТРС
Бањалука, саобраћајне гужвеФото: РТРС

Застоја и посебних ограничења нема, осим на мјестима на којима је због санационих радова измијењен режим вожње и регулисан привременом сигнализацијом, чије је поштовање обавезно.

Поводом вјерског празника од поноћи, па до четвртка, 11. априла у поноћ на подручју Федерације БиХ забрањен је превоз експлозивних материја.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале од сутра до 10. јула због минерских радова долазиће до повремемене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због минерских радова на регионалном путу Добој-Маглај, у мјесту Трбук, до 11. априла привремено ће долазити до обуставе саобраћаја у периоду од 11.00 до 15.00 часова. Радови ће се у току једног дана изводити до 15 минута.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Радови су продужени до краја године.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Радови се изводе и на регионалном путу Горња Чађавица-Љељенча, у рејону Љељенче због чега се саобраћај одвија једном саобраћајном траком.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Руданка-Станари, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 7.00 и 16.00 часова.

У ФБиХ у току је санација клизишта на дионици магистралног пута Тарчин-Коњиц због чега се саобраћај одвија успорено.

У току је изградња кружног тока код мјеста Крашево на магистралном путу Јелах-Добој због чега сваког дана осим недјеље од 7.00 до 17.00 часова возила саобраћају успорено, једном траком.

Обустављен је саобраћај на магистралним путевима Кључ-Сански Мост, на улазу у Сански Мост, и Столац-Неум нана улазу у Неум, а вотила се преусмјеравају на обилазнице.

Радови се изводе и на магистралним путевима Травник-Доњи Вакуф преко Комара, Јабланица-Потоци у Доњој Јабланици, Тарчин-Раштелица, Чевљановићи-Нишићи, Груде-Витина, као и у Сарајеву на транзиту, од Бистрика према Врацама. На мјестима извођења радова саобраћај се одвија успорено.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила изнад пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.