latinica  ћирилица
09/04/2024 |  09:31 | Аутор: РТРС

Кошарац: Хари Потер и НАТО интеграције БиХ - одличан назив за Бећировићев роман фантазије

Хари Потер и НАТО интеграције БиХ - био би то одличан назив за нови роман фантазије аутора Дениса Бећировић, рекао је Сташа Кошарац рекао је замјеник предсједавајуће Савјета министара.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

- Досадило је Бећировићу да пише отворена писма, па је пресавио табак и правац у Брисел да генералном секретару Столтенбергу изнесе списк пустих жеља. Па редом: НАТО да упути позив БиХ за чланство, да се врате у војне базе у БиХ. Недостајао је само захтјев да се Екрем ногира из кухиње и сценарио Надреалиста би био потпун - објаснио је Кошарац на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

On je dodao da ne može pobjeći oд сарказма у настојању да схвати методе узалудних покушаја бошњачког члана Предсједништва БиХ да БиХ угура у НАТО савез.

- Због властите менталне хигијене, не могу нити желим да се озбиљно бавим менталном структуром квазиљевичара, који је спремам да јавно и без имало срама износи ноторне неистине о томе како је тобоже "БиХ јасно опредијељена и спремна за чланство у Алијанси" - рекао је Кошарац.

Не спорим Бећировићу право, додаје он, да као појединац у Бриселу ћаска о било чему, па и да, ако већ тако преферира, списак властитих новогодишњих жеља износи генералном секретару НАТО-а, умјесто Деда Мразу.

- Но, Бећировић нема право да говори у име БиХ, без усаглашеног става Предсједништва БиХ. Јасно је и Бећировићу и Хелезу и свима у овој земљи, као и челницима Алијансе, да БиХ неће у НАТО без сагласности Републике Српске. Још је јасније да Српска ту сагласност никада неће дати. Жао ми је што Бећировићу рушим Сњешка, али НЕ БиХ у НАТО - поручио је Кошарац.