latinica  ћирилица
09/04/2024 |  11:14 ⇒ 13:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Не смета ми Бошњачки сабор, зашто њима смета Васкршњи? (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да нема ништа против Бошњачког сабора, да је Србија спремна да га помогне и организује, али да му јако смета када се други буне због одржавања Васкршњег сабора.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ)

У изјави новинарима другог дана посете Француској, на констатацију да медији у Босни и Херцеговини тврде да се и та земља наоружава, Вучић је рекао да се радује томе да сви људи буду задовољни и да све земље буду задовољне и да нема никакав проблем са тиме.

- Мени смета нешто друго. Када смо заказали Васкршњи сабор дигли су дреку и рекли да је то противно не знам чему. То није противно ничему, то је у складу са Дејтонским споразумом, са паралелним везама које имамо са Републиком Српском. Онда су брже боље заказали Бошњачки сабор за 12. април, очекујући да ћу ја да кажем да су они гори од нас и да ћу да се буним. Не, ја сам се обрадовао - рекао је Вучић.

Он је навео да је, без имало ироније рекао да ћемо, све што будемо могли, помоћи јер сматра да је важно да се окупљају и да једни друге чују.

- Да кажу сви заједно шта ми као држава треба да урадимо за Бошњаке који живе и у Новом Пазару, Тутину, Сјеници, али и у Београду, Новом Саду и многим другим градовима у Србији. Никакав проблем немам са тим, потпуно сам отворен за то - поручио је Вучић.

Додао је да је логично што се Срби из Србије састају са Србима из Српске, Срби смо и једни и други, као што је логично и да се они повезују.

- И ми желимо да са Бошњацима радимо на тај начин, да повежемо Бошњаке из Пазара са Бошњацима из Сарајева, да изградимо тај аутопут, зато ћемо да градимо ту везу према Котроману, према Вишеграду, па нек њима остаје неких 90, 100 километара послије тога, у зависности од дионице које хоће до Сарајева. Онда ће моћи из Новог Пазара до Сарајева за 2,5 сата да стигну. То зависи од њих да ли хоће или неће - констатовао је Вучић.

Како је рекао, када тако реагујете онда не знају више шта да кажу.

- Рекли су, Вучић нас понижава јер је рекао да хоће да плати. Ја сам рекао сам да нам није проблем да организујемо то у Новом Пазару. Рекао сам, ми ћемо да регулишемо све, да помогнемо све, можемо да организујемо и у Новом Пазару и у Београду. Бошњачки скуп, немамо никакав проблем са тим - истакао је Вучић.

Једино што му смета је када неко послије тога прави велику драму када то раде Срби, јер не сматра да постоји било какав разлог за драму.

- Ја хоћу да чујем шта је то што заједнички можемо направити, наша будућност је заједничка, а то што неки не могу да се измакну из прошлости и не могу да разумеју да треба да живе у будућности, да треба да размишљају о стопама својих потомака, а не само предака, ја ту не могу да им помогнем - рекао је Вучић.