latinica  ћирилица
09/04/2024 |  12:12 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

У Требињу промовисана изложба фотографија Статула Карабашева (ВИДЕО)

У Културном центру у Требињу отворена је изложба фотографија "Требиње у мом срцу", бугарског новинара и заљубљеника у фотографију, Статула Карабашева, који тренутно живи у Требињу. На 50 фотографија у боји приказане су љепоте најјужнијег града Српске.
Изложба фотографија из Бугарске - Фото: РТРС
Изложба фотографија из БугарскеФото: РТРС

Иако са привременом адресом у Требињу, током дугих шетњи врло оштро око заљубљеника у фотографију препознало је све чари најјужнијег град Српске.

- Много ствари у овом граду ме импресионира, али на првом мјесту су Требишњица, Црквина и Арсланагића мост - рекао је Статул Карабашев, аутор изложбе.

Путујући градовима и мјестима Босне и Херцеговине, Требиње га је опчинило својом љепотом, срдачношћу, људима.

Веома брзо је схватио да жели један дио живота провести на крајњем југу Српске.

- Прије много година били смо на екскурзији, на Црквини, рекли да једног дана желимо да живимо овдје и ево четири године смо ту - додао је Карабашев.

Радослав Бањак, предсједник Скупштине града Требиње истакао је да му је задовољство што је присуствовао изложби фотографија Статула Карабашева.

- Ради се о угледном новинару са завидном међународном репутацијом. Ту је његова супруга која је била амбасадор у БиХ и они су се нашим грађанима показали у најбољњм свјетлу - казао је Бањак.

Изложбу фотографија Статула Карабашева организовао је Град Требиње.