latinica  ћирилица
09/04/2024 |  12:42 ⇒ 13:16 | Аутор: РТРС

Нешић: Треба да престанемо да живимо у прошлости (ВИДЕО)

Поводом настојања Бошњака и неких западних земља да се пред Генералну супштину УН поново стави резолуција о Сребреници, министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, истакао је да неко жели да има алате да притиска Републику Српску и Србију.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Некоме је циљ да да босански лонац прокључа. Ја не видим међу народом да неко жели сукобе. Зашто неко, након толико година помиње Сребреницу и шта жели да постигне? Мислим да требамо престати да живимо у прошлости - изјавио је Нешић.

Он је додао, да се у томе огледају нечије политичке намјере, те да се покушава заташкати оно што се дешавало у Другом свјетском рату.

- Треба наћи другог кривца, па ето Срби су најпогоднији да буду кривци. Не осјећам се одговорним за оно што се догодило у Сребреници. Осуђујем тај злочин - рекао је Нешић, те додао да сви који су криви треба и да одговарају, али да колективна одгворност српског народа не долази у обзир.

Нешић је додао, да осим осим жеље да БиХ буде дио ЕУ, немају ништа заједничко. 

- Постоји само математичка коалиција, односно збир руку у парламенту. Немамо заједничке програме, циљеве, заједнички поглед на БиХ у будућности. Једино нам је заједничка жеља да будемо дио ЕУ и сви предано радимо на томе - навео је Нешић, закључивши да се усаглашава са предсједником Републике Српске и лидером СНСД-а Милорадом Додиком о овом питању.