latinica  ћирилица
09/04/2024 |  12:58 ⇒ 13:45 | Аутор: РТРС

Кошарац: Хелез и Бећировић не могу да говоре у име БиХ; Српска активно учествује у процесу одлучивања у БиХ (ВИДЕО)

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез и бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић не могу да говоре у име БиХ. Нема никавог чланства БиХ у НАТО-у, Република Српска то никада неће прихватити, каже замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац истиче да смо сви свјесни чињенице шта је НАТО радио 1995. године српском народу.

- Не знам колико пута то треба да поновим у Сарајеву или на неким другим мјестима, али видљива је њихова инвазија и одређене активности по свијету да лобирају, говоре нетачно у име БиХ. Наша политика је изградња суверенитета институција, активна улога Републике Српске и ФБиХ у процесу одлучивања и на заједничком нивоу и кроз улогу изабраних предствника сва три конститутивна народа - рекао је Кошарац.

Кошарац такође каже да би било патриотски, политички одговорно да чланови ЦИК-а из реда српског народа поступе по закључцима Владе  Српске и других републичких институција.

- Сматрамо да је било каква улога Кристијана Шмита овдје потпуно штетна по интересе Републике Српске и националне интересе српског народа у БиХ. Очекујем да ће се и даље наставити интервенција Шмита, јер жели да на различите начине усмјери своју политику против Републике Српске - закључио је Кошарац.

Денис Бећировић је јуче позвао НАТО да упути позив БиХ за чланство и да се врате у војне базе у БиХ.