latinica  ћирилица
09/04/2024 |  13:59 ⇒ 17:45 | Аутор: РТРС

Станивуковић најавио бесплатан превоз за све пензионере у Бањалуци, ево како да се пријавите (ВИДЕО)

Јавни превоз за 48.000 грађана Бањалуке биће бесплатан, потврдио је данас градоначелник највећег града Српске Драшко Станивуковић.
Бесплатан јавни превоз (Фото: Град Бањалука/А. Чавић) -
Бесплатан јавни превоз (Фото: Град Бањалука/А. Чавић)

- Историјски и важан дан за Бањалуку. Пуне три године посвећено смо радили на томе да обезбиједимо бесплатан превоз за 48.000 грађана - истакао је Станивуковић.

Додао је да је поносан што је пензионерима кроз ову мјеру, умјесто једнократне обезбијеђена доживотна подршка.

- Крајње је вријеме да пензионери престану да живе од једнократних помоћи у изборним годинама и да се раде конкретни кораци ка бољим условима живота најстарије популације. Наша рјешења нису једнократна, него доживотна и начин на који радимо у Бањалуци може да буде примјер свим другима - казао је Станивуковић и навео да пензионери већ од данас могу врло једноставно предати захтјев и остварити право на доживотну картицу за бесплатан јавни превоз.

Станивуковић је заједно са координатором пројекта, Тањом Палачковић, позвао све пензионере и лица старија од 65 година, да већ од сутра остваре своје право.

Право на бесплатан јавни превоз можете остварити на сљедећи начин: уз попуњен захтјев приложити - двије фотографије, копију личне карте, увјерење о пребивалишту и чек од посљедње пензије, те доставити у просторијама бившег Војног одсјека, Удружења пензионера Града Бањалука у Грчкој улици.

Када је ријеч о лицима старијим од 65 која немају пензију, умјесто чека од пензије потребно је да приложе овјерену изјаву, да не уживају пензију овдје нити у иностранству.