latinica  ћирилица
09/04/2024 |  15:05 ⇒ 15:20 | Аутор: СРНА

Букејловић: Планирано доношење и спровођење изборног закона

Министар правде Републике Српске Милош Букејловић сматра да је позив Владе да чланови органа за спровођење избора из Српске поднесу оставке има циљ, јер се мора знати да се у Српској планира доношење и спровођење њеног изборног закона.
Милош Букејловић - Фото: Уступљена фотографија
Милош БукејловићФото: Уступљена фотографија

- Закључак Владе је донесен с циљем заштите интереса Републике Српске. Оправдан је и неопходан с обзиром на то да је току израда изборног закона Српске којим се подразумијева враћање права Републици и унапређење изборног процеса - рекао је Букејловић.

Он је навео да питање избора закона захтијева нови правни оквир, ради чега ће бити формирани органи који учествују у изборном процесу у Српској.

- Питање избора, као уставне материје која је од посебног значаја за Републику Српску и њене грађане, као и чињеница да Српска има правни основ за организовање и спровођење избора на својој територији, захтијева нови правни оквир којим ће бити регулисани и формирање органа који учествују у изборном процесу - додао је Букејловић за Срну.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да ће сједница, на којој ће се наћи приједлог изборног закона Републике Српске, бити одржана прије 20. априла.