latinica  ћирилица
09/04/2024 |  15:14 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Организација старјешина ВРС: Усвојена платформа о потреби стварања јединственог фронта (ВИДЕО)

Скупштина Организације страјешина Војске Републике Српске усвојила је Платформу у којој се предлаже стварање јединственог фронта патриотских снага с циљем јачања патриотизма, његовања слободарских традиција и љубави према Српској, те указано да републичке институције преиспитају пренос система одбране на ниво БиХ.
Организација старјешина Војске Републике Српске (фото: ostavrs.org) -
Организација старјешина Војске Републике Српске (фото: ostavrs.org)

- Дају пуну подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику у монтираном политичком, неправном судском процесу, који је, у основи, усмјерен на рушење Српске и њених институција, али, и свим другим носиоцима власти и грађанима који се налазе или нађу у стању потребе за ефикасном заштитом - одлучено је данас у Бањалуци након Скупштине Организације старјешина ВРС.

Притисци који континуирано трају, данас су кулминирали - оцијењено је на Скупштини Организације старјешина Војске Републике Српске. Да би спријечили рушење Републике Српске позивају на јединство.

- На бази спознавања опасности која пријети Републици Српској ми смо донијели ту платформу којом желимо да ојачамо фронт свих патриотских снага у Републици Српској - рекао је Благоја Ковачевић предсјендик Скупштине организације страјешина Војске Републике Српске 

Старјешине поручују да је противуставно и противдејтонско дјеловање, резултат дјеловања међународне заједнице оличене у канцеларији ОХР-а и политичког Сарајева.

- Нећу да говорим о високом представнику јер њега нема, ми имамо ту једног многи га наши називају туристу Шмита, ја бих рекао да је он прије свега авантуриста који загорчава живот и који очито не жели напредак и развој у миру и стабилности ни Српска ни БиХ - навео је Слободан Жупљанин, предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске.

- То смо видјели јуче из наступа члана Предсједништва Бећировића који позива улазак у НАТО и тако даље и видјели смо из понашања Лагумџије који је амбасадор у Уједињеним нацијама, који покушава на све начине да се прогура или протури резолуција о Сребреници - истакао је Витомир Поповић, члан Организације старјешина Војске Републике Српске.

У вријеме највећих притисака, Српска увијек има одговор заснован на демократским принципима и одлукама парламента.

- И надамо се како бих рекао да ће то послужити као темељ за будуће акте које Српска буде доносила. Али исто тако се нећемо одрећи тога да доносимо акте који ће спријечити угњетавање и који ће спријечити наш нестанак - нагласио је Ненад Стевандић, предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Нападима на институције Српске, званичнике, њену имовину, суверенитет, слободу и све оно што је утврђено Дејтонским мировним споразумом и уставима Републике Српске и БиХ, мора се одупријети, поручено је из Бањалуке.