latinica  ћирилица
09/04/2024 |  18:28 ⇒ 18:33 | Аутор: СРНА

Народно позориште из Приштине 15. априла у Бањалуци

У Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци у понедјељак, 15. априла, биће одиграна представа "Женидба" у копродукцији Народног позоришта Приштина и Српског народног позоришта из Новог Сада.
Народно позориште - Фото: СРНА
Народно позориштеФото: СРНА

Поводом 75 година Народног позоришта Приштина и пет година Задужбине за Косово и Метохију, удружење Србско сабрање "Баштионик" из Бањалуке организује гостовање овог позоришта у Републици Српској.

Из "Баштионика" су навели да су представе добротворног карактера и биће изведене у сарадњи са градским администрацијама у Бањалуци, Лакташима, Прњавору и Градишци.

На свакој од ових представа "Баштионик" ће организовати прикупљање прилога за четири породице са Косова и Метохије о чијим потребама су податке добили од теренских сарадника "Баштионика", хуманитарне организације "Мајка девет Југовића" и чланова ансамбла Народног позоришта Приштина.

Улаз на сва четири извођења је бесплатан, по жељи глумаца и свих чланова ансамбла.

Представу "Женидба", по тексту Николаја Гогоља, режирао је Милан Караџић.

Добровољне донације за породице Косова и Метохије могу бити уплаћене и на жиро-рачун о којем се информације могу добити на контакте "Баштионика".

Сав приход у априлу прикупљен позивом на број 17766 биће упућен овим породицама са Косова и Метохије, навели су из "Баштионика".