latinica  ћирилица
09/04/2024 |  19:52 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Додик: Бећировић патолошки лажов, НАТО зна да нисмо за чланство (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је за РТРС да је бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић патолошки лажов, јер зна да без сагласности Српске нема чланства БиХ у НАТО, а у јавним иступима позива Алијансу да прими БиХ у овај савез.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је рекао да је Алијанси познат став Републике Српске о сарадњи, али не и чланству, да то зна и Бећировић, али да ће и сутра говорити исто.

- Можете да окупирате БиХ, НАТО је моћан, али дозволите, ми желимо да сарађујемо, али чланство не можемо да прихватимо јер сте бомбардовали Србе три пута - једном у РСК, други у Републици Српској, а трећи у Србији. Дакле, ишли сте свагдје гдје се Срби налазе доминантно и тукли нас, а хоћете да будемо ваша чланица. Рекли смо да нећемо, не можемо с вама ратовати, не можемо се свађати - рекао је Додик.

Он је истакао да се одлука о чланству БиХ у НАТО не може донијети ако за то нема сагласности три конститутивна народа.

- О војним питањима се одлучује консензусом. На нивоу Предсједништва има три члана и ако један члан није за неку одлуку, онда те одлуке више нама, не пита се више зашто. Срби нису за чланство у НАТО - рекао је Додик.