latinica  ћирилица
10/04/2024 |  08:36 ⇒ 08:44 | Аутор: sputniknews.com

Зашто је Ђоковић одабрао Зимоњића?

Када је прекинуо сарадњу са Гораном Иванишевићем, Новак Ђоковић почео је да тренира са Ненадом Зимоњићем у Београду.
Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић (Фото: EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI) -
Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић (Фото: EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI)

Послије припрема у престоици први рекет свијета и некада најбољи дубл тенисер на свијету наставили су да се спремају у Монте Карлу, а Зимоњић је сједио у боксу на Новаковом првом мечу што указује на то да би сарадња могла да буде потврђена.

У први мах присуство Ненада Зимоњића на тренинзима Новака Ђоковића било је изненађење, међутим први рекет свијета никада ништа не ради непромишљено па је тако и овога пута био обазрив.

Није ишло Новаку од почетка године, али је на првом мечу против Романа Сафијулина, руског тенисера, у Монте Карлу показао да се пробудио, да игра тенис из најбољих дана и да је поново страх и трепет за противнике.

За то велике заслуге иду и Зимоњићу који је за кратко вријеме пробудио "успавану звијер"и који је чини се током меча са Сафијулином знао најбољем тенисеру свијета да упути добре савјете.

"Брже из ногу Ноле", рекао је бивши број један у дублу Новаку пред сервис који је потом био фантастичан.

Осим што има разлога да вјерује у Зимоњићеве алате, Новак је прослављеног дублаша у тим довео и из вјероватно још једног разлога.

Зимоњић је у каријери освојио 54 титуле, од тога 16 на шљаци, а чак пет у Монте Карлу који је његов најуспешнији мастерс турнир у каријери.

Са друге стране мастерс у Кнежевини је Новаку најнеуспјешнији у каријери. Српски ас јесте освојио двије титуле, али када се погледа скор на свим другим турнирима из серије хиљаду био је далеко бољи.

Можда Новак није знао тачан број Зимоњићевих титула у Монте Карлу, али нема сумње да је био упућен у то да је то турнир који он врло добор познаје у смислу услова и подлоге.

Очигледно је, барем за сада, да се Новак добром човјеку обратио за помоћ, а резултати у наставку турнира ће вјероватно и дати одговор на питање да ли Зимоњић остаје у Новаковом тиму.