latinica  ћирилица
10/04/2024 |  08:49 ⇒ 08:52 | Аутор: СРНА

Седми дан потраге за тијелом дјевојчице Данке

Седми дан од хапшења осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић наставља се потрага за тијелом двогодишње дјевојчице Данке Илић у Борском округу.
Потрага за Данком Илић (Фото: Tanjug, VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Потрага за Данком Илић (Фото: Tanjug, VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Припадници Управе криминалне полиције из Београда и Бора прегледају околину куће Д.Д. осумњиченог за убиство мале Данке.

Инспектори са камионом са посебном опремом за претрагу терена стигли су јуче у село Злот и прегледају околину осумњиченог, а припадници Сектора за ванредне ситуације и даље прегледају оближњи поток, јавио је РТС.

На терену је јуче извршена претрага шибља око мочваре у селу Злот, недалеко од имања Д.Д, првоосумњиченог за убиство, резервоар у пилани на истом имању и цијела пилана.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта на породичном имању. Послије десетодневне потраге и детаљних провјера, полиција је ухапсила два педесетогодишња мушкарца из Бора, раднике "Водовода", којима је одређен притвор до 30 дана, а терете се за тешко убиство у саизвршилаштву.

Тужилаштво је саопштило да је Д.Д. признао злочин, док се Ј.С. бранио ћутањем.

Ухапшени су отац и брат једног од осумњичених због сумње да су помогли да се тијело премјести на за сада непознату локацију. Брат осумњиченог за убиство Д.Д. преминуо је недавно у Полицијској управи у Бору.