latinica  ћирилица
10/04/2024 |  11:59 ⇒ 12:22 | Аутор: СРНА

Вулић: Став Српске биће поштован - сарадња са НАТО да, чланство не

Док је дејтонске БиХ и док постоји српски народ, постојаће и поштоваће се став Републике Српске и српског народа, па тако и када је ријеч о НАТО савезу, а то значи сарадња да, чланство не, рекла је Срни шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Вулићева је подсјетила да је НАТО алијанса уназадила и осакатила многобројне генерације - затровали су воду, земљу, ваздух до те мјере да се и бебе рађају са карциномима.

- Да им дјеца ништа не представљају доказали су кроз своје операције током бомбардовања.
Хелез и њему слични нека Алијансу воде својој кући, на своју парцелу и окућницу, а Република Српска има свој добро познати став који је потврђен и у Програму реформи - нагласила је Вулићева.

Коментаришући изјаву министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да вјерује да би, како је рекао, "нелегални предсједник Републике Српске Милорад Додик и његов потрчко министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић да БиХ приближе руским агресорским вриједностима", те да ће БиХ упркос опструкцији политичара из Републике Српске бити пуноправни члан НАТО савеза, Вулићева је рекла да једино што је лажно и ратнохушкачки су управо изјаве Зукана Хелеза.

- Јасно је да би он и њему слични најсрећнији били да не постоји предсједник Републике Српске Милорад Додик, као ни српски народ, али док је свијета и вијека биће и нас Срба. Министар Ненад Нешић је много пута разоткрио Хелезове лажне тврдње, пријетње и звецкања оружјем, па не чуди зашто има пик баш на њих - истакла је Вулићева.