latinica  ћирилица
10/04/2024 |  12:28 ⇒ 14:56 | Аутор: Агенције

Да ли је Иванић неприхватањем РИК-а изабрао Шмита?

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић рекао је да опозиција не би требало да учествује на изборима уколико се усвоји изборни закон Републике Српске који ће бити под контролом Републичке изборне комисије.
Младен Иванић - Фото: СРНА
Младен ИванићФото: СРНА

Иванић је изборни закон Републике Српске назвао "Додиковим законом".

Он каже да ће "ако Додик донесе свој закон и одлучи да ради изборе под патронатом РИК-а, то бити превелик изазов" и да на те изборе опозиција не би требало да иде, јер, каже, шта год да урадите - биће печат да је Додик побиједио.

Говорећи о могућој елиминацији Додика са политичке сцене, Иванић је за ФТВ рекао да је најбоље да ту одлуку донесу бирачи.

- С потпуно регуларним изборима - то је завршено, он одлази с политичке сцене. Он толико воли власт да ће сигурно учинити све да остане на власти и неће прихватити одлуку - ако му се евентуално и буде забранило политичко дјеловање - рекао је Иванић.

Подсјећамо, након што је Кристијан Шмит наметнуо измјене Изборног закона БиХ, најављено је да ће Република Српска донијети свој изборни закон уколико Парламентарна скупштина БиХ не прогласи ништавним Шмитове одлуке.