latinica  ћирилица
10/04/2024 |  14:18 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

Опозиција без договора о заједничком кандидату за градоначелника Бањалуке (ВИДЕО)

Лидери опозиционих странака у Републици Српској нису постигли договор о заједничком кандидату за градоначелника Бањалуке, речено је након састанка представника СДС-а, ПДП-а, Листе за правду и ред и Народног фронта.
Миличевић, Бореновић, Тривић и Вукановић - Фото: Уступљена фотографија
Миличевић, Бореновић, Тривић и ВукановићФото: Уступљена фотографија

За сада, опозиција ће на изборе у октобру са два кандидата, испред ПДП-а то ће бити актуелни градоначелник Драшко Станивуковић, док ће Јелена Тривић бити кандидат Народног фронта.

СДС-ов Милан Миличевић је изјавио да још немају конкретну одлуку по питању свог кандидата у Бањалуци, а за сада ни један од потенцијалних опозиционих није добио подршку ове странке.

Истиче да нема великих изненађења, као ни договора о кандидату опозиције у Бањалуци, али да он постоји за већину других општина и градова у Српској.

Миличевић је истакао да његова странка неће подржати Изборни закон Републике Српске, али да у сваком случају излазе на изборе.

- Ми ћемо изаћи на изборе по закону који буде тада важио. Који ће закон важити тада то ћемо тек видјети. Кад кажем Изборни закони онда требамо бити врло прагматични. Постоји наметнути закон Шмита, постоји у припреми усвајање Републичког закона, он још увијек није усвојен тако да га још нема. Према томе ови наредни закони биће врло динамични кад су у питању Изборни закони- рекао је Миличевић.