latinica  ћирилица
10/04/2024 |  14:24 ⇒ 14:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Најмање троје погинулих, а петоро повријеђених у експлозији на хидроелектрани у Италији (ВИДЕО)

Мало је наде да ће спасиоци пронаћи нестале у експлозији у хидроелектрани у близини Болоње, рекао је данас портпарол италијанске ватрогасне службе Лука Кари.
Знак стоп (Фото: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL/илустрација) -
Знак стоп (Фото: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL/илустрација)

- Радимо шта можемо, али мало је наде да ћемо нестале пронаћи живе. Услови су веома тешки и сложени. Интервенцију изодиом на основу безбједносних разматрања - рекао је Кари, преноси АП.

Најмање троје радника јуче је погинуло, петоро је повријеђено, а четворица се воде као нестали, након разорне експлозије у хидроелектрани у близини Болоње на сјеверу Италије.

До експлозије у електрани Енел дошло је током радова на одржавању, када се срушио дио деветоспратне подземне структуре, а након што је експлодирала турбна на осмом спрату испод површине, избио је пожар, док је најнижи подземни слој потпуно поплављен.

Тројица погинулих мушкараца су радници старости између 35 и 73 године.

Очекује се да ће локални тужиоци покренути истрагу у сриједу.

- Електрана је историјска грађевина за нас. До данас није било проблема с њом, а данас се догодила драма у којој се наш свијет срушио - рекао је градоначелник оближњег града Камуњано, Марко Масинара.

Низ недавних несрећа на инфраструктури широм Италије изазвало је забринутост синдиката за безбједност радника на радним мјестима, а два највећа синдиката у земљи већ су објавила планоце о одржавању четворочасовног штрајка широм Италије у четвртак.

У фебруару петоро радника је погинуло а троје тешко повријеђено током изградње супермаркета у Фиренци.