latinica  ћирилица
10/04/2024 |  15:14 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Егић посјетио борца са Кошара; Српска брине о јунацима који су заслужни за слободу у којој живимо (ВИДЕО)

Република Српска и Приједор брину о јунацима који су заслужни за слободу у којој данас живимо. Поручили су ово министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић и градоначелник Приједора Слободан Јавор након посјете Драгану Чичи, демобилисаном борцу Војске Републике Српске и учеснику битке на Кошарама. Чича ће добити финансијску помоћ за завршетак изградње породичне куће.
Егић и Јавор у посјети борцу Драгану Чичи - Фото: РТРС
Егић и Јавор у посјети борцу Драгану ЧичиФото: РТРС

Након проглашења ратног стања 1999. године, свјестан опасности која пријети тадашњој Југославији и Космету, тада 29-огодишњи Драган Чича из приједорске Криваје, одлучује да отпутује на Косово као добровољац. Придружује се српској војсци на Кошарама, гдје остаје до посљедњег дана.

Чича је борац Прве категодије Војске Републике Српске и учесник неких од најзначајнијих битака и операција у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Он је примјер истинског патриоте и човјека који је својим дјелима задужио читав српски народ, и као такав заслужује сваки вид подршке, поручено је из Криваје.

Град Приједор издвојиће 3.000, а ресорно министарство додатник 5.000 марака, које су Чичи неопходне за завршетак радова на породичној кући.

- Порука коју желимо да пошаљемо из Криваје је да водимо рачуна о свим борцима, да покушавамо да покажемо да локални и републички ниво власти заиста одлично сарађују - рекао је Слободан Јавор градоначелник Приједора.

Данијел Егић министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске поручио је људи попут Чиче неће битизаборављени.

- На крају крајева и не смију. Увијек ћемо им се наћи при руци и увијек настојати да им помогнемо и поправимо квалитет живота - додао је он.

Поручено је да ће посјете и пружање помоћи демобилисаним борцима који су градили Српску бити настављене и у наредном периоду.