latinica  ћирилица
10/04/2024 |  16:01 | Аутор: СРНА

Милатовић: Циљ је да Црна Гора 2028. уђе у ЕУ

Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић рекао је да је циљ да 2028. године Црна Гора постане 28. чланица ЕУ, што би био добар сигнал земљама региона да је процес проширења жив и да се реформе исплате.
Јаков Милатовић (Фото: Танјуг/Служба за информисање предсједника Црне Горе) -
Јаков Милатовић (Фото: Танјуг/Служба за информисање предсједника Црне Горе)

Милатовић, који је данас отворио девети Делфи економски форум у Грчкој, нагласио је да је у Црној Гори видљив и институционални развој, те да је приступање ЕУ најбољи гарант да ће програм реформи опстати.

У уводном обраћању Милатовић је говорио о промјенама које су се у претходном периоду догодиле у Црној Гори.

- Он је истакао да, иако смо поносан народ са дугом државном историјом, први пут је у Црној Гори власт промијењена на изборима тек 2020. године, када је Црна Гора коначно ушла у нову етапу демократског развоја - саопштено је из кабинета предсједника Црне Горе.

Говорећи о економским приликама, Милатовић је навео да је Црна Гора низом структурних реформи у претходном периоду, те побољшањем пословног и инвестиционог амбијента знатно унаприједила животни стандард грађана.

- Милатовић је додао да је на овај начин дошло је до брзог економског опоравка, оцијенивши да као мали систем имамо велику прилику да остваримо брзу економску конвергенцију и приближимо се стандарду ЕУ - наводи се у саопштењу.