latinica  ћирилица
10/04/2024 |  16:29 ⇒ 16:43 | Аутор: РТРС

Почела реконструкција главне саобраћајнице у бањалучком насељу Чесма

Почела је реконструкција главне саобраћајнице у бањалучком насељу Чесма, у Улици Петра Великог. Вриједност пројекта је 1,7 милиона КМ, а рок за изградњу шест мјесеци.
Реконструкција главне улице у Чесми - Фото: РТРС
Реконструкција главне улице у ЧесмиФото: РТРС

Мјештани Чесме кажу да живе само четири километра удаљени од центра града, али од када је у поплавама струшен мост, а главна саобраћајница у катастрофалном стању, отежано обављају свакодневне активности.

- Били смо толико одсјечени од града, а само смо четири километра удаљени од Бањалуке, а потпуно заборављени - истиче Доста Марић, мјештанка Чесме.

Рок за завршетак радова је шест мјесеци, након чега ће бити издвојено додатних 300.000 КМ за модернизацију главне саобраћајнице.

- Изабрали смо извођача, наш циљ је да када изградимо 600-700 метара пута зависно од имовинско-правних односа и проблема са којим ћемо се срести на терену. За разлику од прве дионице пута, биће урађен и двострани тротоар, радимо и фекалну и оборинску канализацију, све испусте и наравно чекамо да се уради колектор - рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Из Савјета Мјесне заједнице Чесма моле грађане за стрпљење, јер ће одвијање сабраћаја, док трају радови, бити отежано.

- Када се заврши ова улица мислим да ће ово бити прелијепо насеље. Онда ће нам бити далеко лакше и због дјеце, сада видите на шта ова сабраћајница личи - навео је Раде Радоњић, предсједник Мјесне заједнице Чесма.

Из градске администрације поручују да се укупно два милиона КМ улаже у саобраћајну инфраструктуру насеља Чесма, а истовремено се гради мост вриједан десет милиона марака.