latinica  ћирилица
10/04/2024 |  18:42 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Вриједна донација требињској болници - Служба за онкологију у новом сјају (ВИДЕО)

У Служби за онкологију Болнице Требиње годишње се збрине око двије и по хиљаде пацијената. До недавно услови за боравак и лијечење онколошких пацијената нису били добри, а нефункционалан канализациони систем представљао је горући проблем. Он је напокон ријешен и то захваљујући иницијативи Удружења обољелих од малигних болести "Вјера, луча, нада" и донатора Требињца Мика Јеремића који је са око 30 хиљада марака финансирао радове.
Болница у Требињу - Фото: РТРС
Болница у ТребињуФото: РТРС

Важна иницијатива, добра намјера и жеља да се помогне – све то се удружило како би Служба за онкологију била у новом сјају. Замијењен је комплетан канализациони систем, уређени подови, просторије окречене. У знак захвалности, организован је пријем и уручена пригодна признања за најзаслужније.

Све до недавно овај простор у сутерену имао је енетеријер још из осамдесетих година прошлог вијека, а неријетко се догађало да вода из канализације изађе из неког од шахтова. Примати хемотерапију у таквом простору није било нимало угодно, кажу пацијенти. Новим условима задовољни су и љекари и медицинско особље, а посебно чланови удружења "Вјера, луча, нада" које окупља онколошке пацијенте.

Иако се гради нова болница, није било разлога да се чека са овом реконструкцијом, јер сваки дан у љепшем и функционалнијем амбијенту је важан, нарочито за пацијенте који се суочавају са најтежим дијагнозама.

На годишњем нивоу биљежи се раст од 10-15 одсто када је ријеч о броју пацијената у овој служби, а свака помоћ и подршка изузетно је важна.