latinica  ћирилица
10/04/2024 |  22:05 ⇒ 22:36 | Аутор: РТРС

Нешић: Наша реалност је да БиХ не функционише (ВИДЕО)

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да је реалност да БиХ не функционише, да се против Додика води монтирани судски процес, да је тзв. високи представник, туриста Шмит суспендовао законодавну власт, да је сљедећи корак Шмита да суспендује судску власт, да каже ја сам сада законодавац и судија.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Гостујући у емисији Телеринг наше телевизије Нешић је рекао да Република Српска неће прихватити унитаризацију и централизацију БиХ.

- Заговарамо поштовање Дејтона и уставног поретка БиХ - каже Нешић.

Истиче да је Денис Бећировић отишао у НАТО без унутрашњег консензуса, без договора у Предсједништву и Парламента БиХ и тражио нешто за шта није овлаштен, што је, наглашава, класична злоупотреба службеног положаја.

Нешић упозорава да БиХ може постојати само као држава договора три народа, два ентитетаи да све друго води у мирну дисолуцију.

- У БиХ се можемо договорити само око оних ствари које су свима прихватљиве. Немогућност договора у БиХ плод је тежње Бошњака да владају Босном и Херцеговином и посљедица је тога што Бошњаци не могу да се отргну ратног периода и враћања у прошлост - каже министар безбједности.

Враћањем у прошлост сматра и Резолуцију о Сребреници, која би крајем априла требало да буде на дневном реду Генералне скупштине Уједињених нација. Ово је, каже, алат за додатни притисак на Србију и Републику Српску. Поставља се, додаје, питање - шта је крајњи циљ тог документа!?

- Да ли је циљ да се неко као Њемачка ослободи тега другог свјетског рата, злочина који су починили у том рату? Да ли је потребно да се окриви неко други, а то је српски народ? Да ли је то алат којим ће се сутра притискати Србија по питању Косова и Метохије, а послије тога и по питању Републике Српске"? - пита Нешић.