latinica  ћирилица
11/04/2024 |  11:09 ⇒ 11:12 | Аутор: СРНА

Гогановић: Долазак резервних снага ЕУФОР се из лоших намјера представља као долазак НАТО

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић истакао је да поједини политичари у ФБиХ долазак резервних снага Еуфора у БиХ представљају као слање додатних снага НАТО из незнања или лоших намјера.
Александар Гогановић - Фото: СРНА
Александар ГогановићФото: СРНА

Гогановић је изјавио за да је долазак резервних снага Еуфора планирана активност, те да се ради о упућивању дијела француског батаљона, односно снага у резерви Еуфора ради реализације планиране вјежбе Оружаних снага БиХ са снагама Еуфора распоређеним у БиХ.

-Они ће овдје боравити само у периоду док траје планирана вјежба, што су недавно на конференцији за медије објаснили командант Еуфора генерал Ласло Штиц и министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез - навео је Гогановић за Срну.

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез демантовао је посланика у Представничком дому парламентарне скупштине БиХ Дениса Звиздића, који је јуче изјавио да у БиХ ускоро долази батаљон НАТО-а, преносе федерални медији.

- Истина је да у БиХ стиже француски батаљон, као дио резервних снага Еуфора. То није НАТО јединица, осим што је Француска члан овог војног савеза, па се онда из тога извукао погрешан закључак - истакао је Хелез.