latinica  ћирилица
11/04/2024 |  11:15 ⇒ 11:20 | Аутор: РТРС

Радници Акване у бањалучкој Градској управи

Незадовољни радници бањалучког градског предузећа Аквана ушли су у Градску управу гдје се одржава ванредна сједница Скупштине града Бањалука.
Градоначелник са радницима Акване - Фото: РТРС
Градоначелник са радницима АкванеФото: РТРС

Радници су ушли у Градску управу јер Скупштина није усвојила тачке везане за ово предузеће, а које се односе на исплату плата и доприноса.

Вршилац дужности директора Акване Светислав Лазић рекао је да су проблеми овог предузећа одраније познати јавности.

- Желимо да ријешимо питање здравственог осигурања. Не можемо да лијечимо своју дјецу, јер су осигурана преко нас. Плате нам касне по пет мјесеци - рекао је Лазић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић упитао је зашто је одборницима проблем да подрже раднике Акване који немају ни здравствено осигурање.

Одборник СНСД-а Бојан Пећанац рекао је радницима да нико није против њих и да је неопходно ријешити проблем исплате примања и здравственог осигурања.

- Нисмо добили потребне скупштинске материјале и нисмо знали о чему је конкретно ријеч. Људски сам стао испред вас, јер и ја живим у овом граду и не желим да једног дана неко каже да намјерно нисмо хтјели расправљати о проблемима које има Аквана - рекао је Пећанац.

Скупшина града усвојила је допуњени дневни ред на којем се налазе приједлози календара туристичких и манифестација културе.

Осим приједлога одлука о наградама и признањима, поводом 22. априла - Дана града, на дневном реду ће се наћи и Програм развоја спорта града Бањалука.