latinica  ћирилица
11/04/2024 |  12:20 ⇒ 12:29 | Аутор: СРНА

Београд ће наставити да струјом снабдијева сјевер Косова и Метохије

Србија ће наставити да помаже својим грађанима на сјеверу Косова и Метохије и да им обезбјеђује сигурно снабдијевање електричном енергијом, изјавила је министар рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић.
Струја - Фото: РТРС
СтрујаФото: РТРС

Хандановићева је указала да грађани на сјеверу Косова и Метохије добијају дезинформације које не долазе из Београда или Електросевера и да нема истине у томе што им се пласира.

Она је појаснила да има техничких изазова у спровођењу споразума о енергетици, првенствено у вези са бројилима која су углавном стара, а негдје их и нема, али је истакла да ће све бити ријешено заједничким снагама.

- Сви грађани на сјеверу Косова могу да рачунају на своју државу и треба да буду сигурни и да знају да Електросевер и Електропривреда Србије стоје иза њих и да ће им стабилно испоручивати електричну енергију - рекла је Хандановићева за ТВ Пинк.

Она је напоменула да је ЕПС урадио докапитализацију Електросевера и уложио капитал у ту компанију да може да се развија, а да имплементацију споразума о енергетици будно надгледају све стране амбасаде у јужној српској покрајини.