latinica  ћирилица
11/04/2024 |  12:53 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Полиција истражује нове наводе родитеља о пресретању дјеце (ВИДЕО)

Полиција истражује нову пријаву родитеља из Бањалуке да непозната особа позива дјецу да уђе у возило, рекли су у бањалучкој Полицијској управи.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

Према пријави, "голф" са затамљеним стаклима јуче је престретао и дјецу на подручју насеља Чесма, гдје је на путу од куће до школе једној ученици четвртог разреда понудио да је повезе и плати ужину.

Из Полицијске управе Бањалука саопштили су да им је све пријављено јуче у 20 часова.

- Забринути родитељ обавијестио је надлежну полицијску станицу да се његовом дјетету обратило једно лице, те му понудило превоз и ужину. То је изазвало страх код и узнемореност код малољетника који је након свега побјегао - саопштили су из полиције.

Додали си су да службеници предузимају све мјере и радње на утврђивању и провјере навода из пријаве.

Татјана Вилендечић, директорица ОШ "Вук Стефановић Караџић" у Борику и подручне школе у Чесми, која је навела да се све десило јуче око 13 часова.

- Мене је учитељица обавијестила да је јуче око 13 часова, ученицу зауставио возач голфа, отворио прозор, понудио јој да је одвезе до школе и плати ужину. Дјевојчица је побјегла у оближњи маркет, те дошла безбједно у школу и пријавила учитељици и мајци - рекла је Вилендечић.

Како каже, о томе је одмах обавијестила полицију.