latinica  ћирилица
11/04/2024 |  14:16 ⇒ 14:37 | Аутор: АТВ

Вукановић: Није моја информација да Додик има држављанство Хрватске

Лидер Листе за правду и ред Небојша Вукановић јуче је позвао Игора Додика да каже "чиме је задужио Владу Хрватске и премијера Андреја/ Пленковића да добије хрватско држављанство". Данас, након одговора МУП-а да Игор Додик нема држављанство и да га није тражио, Вукановић каже да је само поставио питање и да информација није била његова.
Небојша Вукановић - Фото: РТРС
Небојша ВукановићФото: РТРС

- Ја сам рекао да одговори на питање хрватског политичара који је изјавио у медијима да ли Игор Додик има држављанство. Ја сам такође послао упит и чекам одговор од предсједника хрватске Владе да ли је одобрио, како тврди господин Никола Кајкић, да је МУП Хрватске дао држављанство Игору Додику. Није то информација коју сам ја пласирао, већ је информација коју сам ја пренио на основу наступа хрватског посланика и бившег инспектора МУП-а. Питао сам Игора Додика да изађе и каже да ли је то истина, није то моја информација - каже Вукановић за АТВ.

Вукановић је претходно питао чиме је Игор Додик задужио Хрватску да добије држављанство.

- Позивам Игора Додика, првог оперативца СНСД-а и његовог оца Милорада да кажу чиме су то задужили Владу Републике Хрватске и премијера Пленковића и њиховог министра унутрашњих послова да добије држављанство Хрватске и да ли можда још чланова породице Додик, кћерка Горица, Милорад и други имају држављанство Хрватске - рекао је Вукановић.