latinica  ћирилица
11/04/2024 |  19:40 ⇒ 21:24 | Аутор: РТРС

Додик најавио велики народни митинг против свега што се покреће мимо процедура (ВИДЕО)

Организоваћемо велики народни митинг против свега што се мимо процедура покреће, а ако буде било потребно, неминовно је да прогласимо независност, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик коментаришући да се резолуција о Сребреници стави на дневни ред Генералне скупштине УН.
Милорд Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорд ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Рекао сам и јавно говорим да се геноцид није десио. Ми сматрамо да је ово директно рушење могућности да се живи у БиХ. Да се лажно представљају у БиХ, те да су директно уперени против Српске и српског народа у цјелини - наводи Додик.

Истиче, да је захвалан предсједнику Србије Александру Вучић, који је могао и да се не бави овим питањем, али је одлучио супротно.

- Сматрам да ће Српска прије свега, имати сједницу у Народној скупштини Републике Српске, као и организовање једног великог народног митига. У Сребреници је, на том истом простору убијено 3.500 Срба, које је као такво одбачено, а помиње се само страдање Бошњака, све се наставља у слиједу, игнорисања Срба. Вучићу сам захвалан на подршци - наводи Додик.

Уколико дође до одлучивања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН-а, Додик наводи да, Република Српска не види никакав смисао да остане у БиХ као њен саставни дио, те ће свој статус регулисати тако, да самостално крене даље.

Истакао је да ће учинти све, да до свесрпског Васкршњог сабора убиједи предсједника Србије Александра Вучића да подржи одлуке које ће тим поводом донијети Српска.

Обраћање Додик и Вучића у цјелости можете погледати овдје: