latinica  ћирилица
11/04/2024 |  19:52 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Вучић шаље специјалног изасланика код предсједника Скупштине УН; Борићемо се до посљедњег тренутка (ВИДЕО)

Шансе су нам минималне, али ћемо се против резолуције о Сребреници борити до посљедњег тренутка, рекао је Александар Вучић, предсједник Србије.
Конференција за новинаре највишег руководства Српске и Србије - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Конференција за новинаре највишег руководства Српске и СрбијеФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- У понедељак ћу послати специјалног изасланика са писмом и тражити да размотре кршење свих процедура, јер је обавеза Савјета безбједности да се бави питањем БиХ у складу са Повељом УН. Главни спонзори свега су НАТО земље, Њемачка, САД, Велика Британија и Турска - рекао је Вучић.

Предсједник Србије се пита зашто баш у овом тренутку се доноси резолуција.

- Јел обиљежавате 29 година? Они знају да ће имати мање влада које ће то подржати у будућности и зато им се жури - истакао је Вучић.

Вучић је нагласио да резолуција о геноциду није оптужила Нијемце за злочине у Крагујевцу, Краљеву већ само за злочине над Јеврејима.

- Шта је смисао свега? Да српски народ прогласе геноцидним - тврди Вучић.

Вучић замолио руководство Републике Српске да сваки дан разматра могућности и да се ради свакодневно.

- Коментар њемачке амбасадорке јуче је срамотан. На коментар Мађарске рекли су "па за Србију никад није вријеме", е па нека за вас јесте. Ваљда су мислили да ће сви да се тресу од страха. Како људи не познају српски народ. Тог дана када ту резолуцију будете усвајали видјећете колико смо поносни. Тих дана позваћемо све Србе свуда гдје год да живе, на сваком мјесту истаћи ћемо наша националан обиљежја, дан након што нас прогласе за геноцидан народ, е дан касније ћемо да истакнемо нашу најљепшу тробојку и да покажемо да српски народ никада неће моћи да сруше - рекао је Вучић.