latinica  ћирилица
11/04/2024 |  20:44 ⇒ 20:55 | Аутор: СРНА

Кредитним задужењем ријешено питање радника Акване

Одборници Скупштине града Бањалука подржали су данас одлуку о кредитном задужењу града у износу од 1,2 милиона КМ којим ће бити ријешено питање радника предузећа "Аквана".
Аквана - Фото: РТРС
АкванаФото: РТРС

Предсједник Скупштине града Љубо Нинковић рекао је да је задовољан данашњим даном, у којем су на двије ванредне сједнице усвојене битне одлуке.

- На првој сједници смо усвојили одлуке о наградама и признањима, односно изабрали све оне људе који ће на Дан града добити награде. Усагласили смо се о свему томе и драго ми је да награде иду према људима који су те награде и заслужили - истакао је Нинковић.

Он је додао да се први пут десило да се додијеле три Кључа града са Повељом "Почасни грађанин града Бањалука", поводом обиљежавања 22. априла - Дана града.

Нинковић је подсјетио да су одборници данас изгласали да Кључ града добију Милош Вучевић, Ивица Дачић, те постхумно генерал Момир Талић.

Он је додао да је ван снаге стављена одлука о додјели земљишта за обављање погребне дјелатности на локацији у насељу Петрићевац.

- Усвојили смо и приједлог програма развоја спорта, што је такође важан документ", рекао је предсједник Скупштине града Бањалука.

Нинковић је истакао да је и друга данашња сједница Скупштине града значајна, јер је ријешено питање предузећа "Аквана" усвајањем кредитног задужење града од 1,2 милиона КМ.

- Сва дуговања због пореза и доприноса биће измирена комплетним износом тог кредита и радници `Акване` неће чекати пет, шест или седам година да им се измире те обавезе - појаснио је Нинковић.

Он је рекао да су данас донесене и одлуке везане за календаре туристичких и културних манифестација, те да је усвојена одлука о прерасподјели буџетских средстава која се искључиво односи на календар туристичких манифестација.

- Било је потребно обезбиједити додатна средства како се не би у амандманском дјеловању скидала средства са одређених манифестација, па смо договорили да направимо акт о реалокацији средстава и да на те ставке пребацимо још око 80.000 КМ, колико је довољно још да се распореди на одређене манифестације - навео је Нинковић.

Одговарајући на питање када се може очекивати редовно засједање Скупштине града Бањалука, Нинковић је рекао да ће то усагласити са коалиционим партнерима, те да би план био да то буде задња седмица у априлу.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је, упркос турбулентом дану, изузетно задовољан данашњим сједницама, на којима су усвојене битне одлуке.

- Ријешили смо питање радника предузећа `Аквана` који ће имати плаћене све порезе и доприносе и ријешено здравствено осигурање. Моћи ће да се припремају за надолазећу љетну сезону, а наставићемо и да уређујемо наш Градски олимпијски базен, да уређујемо наше предузеће - рекао је Станивуковић.

Он је навео да су на данашњој сједници подршку одборника добили и програм за спорт, те календари културних и туристичких манифестација.