latinica  ћирилица
11/04/2024 |  22:26 | Аутор: СРНА

Ђокић: Социјалисти ће наставити да воде политику одговорности, дијалога и стабилности

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је вечерас у Козарској Дубици да ће та странка и у будућности наставити борбу за идеју солидарности, хуманости, слободе и социјалне правде, која је предуслов сваког стабилног друштва.
Козарска Дубица - СП - обиљежено 30 година од оснивања - Фото: СРНА
Козарска Дубица - СП - обиљежено 30 година од оснивањаФото: СРНА

Ђокић је истакао да је веома поносан на чињеницу да СП обиљежава 30 година постојања и рада на просторима Републике Српске и дијеловима ФБиХ.

- Тих 30 година обиљежио је веома занимљив период постојања Републике Српске, период рата и борбе за слободу нашег народа, а затим смо радили на обнови Српске, изградњи наших институција, гдје смо дали огроман допринос - изјавио је Ђокић новинарима.

Чланови СП у Козарској Дубици свечано су вечерас обиљежили 30 година од оснивања странке, а скупу су присуствовали бројни чланови, руководство странке, симпатизери и гости.

Ђокић је нагласио да се Република Српска одупрла бројним ударима и покушајима дестабилизације институција Српске.

- Заједно са нашим партнерима градили смо Републику Српску и омогућили стабилан живот свих ових година - рекао је Ђокић подсјетивши на бројне реформе, програме и пројекте у којим су чланови СП дали изузетан допринос у борби за друштво социјалне правде.

Он је навео да је СП креатор и учесник у доношењу бројних закона и политика које Републику Српску чине социјално одговорном републиком и државом у којој се сваки грађанин осјећа сигурно и заштићено.

- Та борба никада неће престати и наставићемо борбу за идеју солидарности, хуманости, слободе и социјалне правде, која је предуслов сваког стабилног друштва - поручио је Ђокић.

Он је додао да ће и у будућности СП водити политику одговорности, умјерену политику, политику дијалога и политику стабилности и сигурности.

Предсједник Општинског одбора СП у Козарској Дубици Душко Милуновић рекао је да социјалисти постоје већ 30 година, напредују, раде и развијају се, те да су учествовали у Одбрамбено-отаџбинском рату, бранили и одбранили Републику Српску, те након рата дали огроман допринос развоју републике, вршећи законодавну и извршну власт у неколико министарстава.

Милуновић је посебно истакао реформу борачко-инвалидске и пензионе заштите, као и бројне инвестиције у сектору енергетике.

- Позиције за нас нису плијен већ друштвена обавеза да унаприједимо рад институција у којима се налазимо како бисмо ово друштво учинили бољим - поручио је Милуновић.

Он је нагласио да је општина Козарска Дубица након начелничког мандата од 2004. до 2008. имала позитиван финансијски биланс.

- Славимо данас велики јубилеј и имамо и нове чланове, младе људе, али овдје имамо и најстаријег члана који има 96 година. Позивам наше грађане, комшије и пријатеље да се придруже СП да направимо бољи амбијент за живот у Козарској Дубици - рекао је Милуновић.

Јубилеј 30 година постојања СП прослављен је вечерас у великој сали Скупштине општине Козарска Дубица.