latinica  ћирилица
12/04/2024 |  07:57 ⇒ 19:18 | Аутор: РТРС

Кондић Панић: Важно је да се чуо став Српске у Паризу (ВИДЕО)

Посјета предсједника Милорада Додика Француској је од изузетног значаја, и веома је важно да се чуо став Републике Српске у Паризу, да је Српска стабилна, мирна и да је земља просперитета која је отворена за све преговоре, рекла је Бојана Кондић Панић, амбасадор БиХ у Паризу за наш Јутарњи програм.
Додик, Будимир и Кондић Панић - Фото: РТРС
Додик, Будимир и Кондић ПанићФото: РТРС

Кондић Панић је навела да је посјета Додика била врло успјешна, садржајна и разноврсна, те да је на најбољи начин пренесена порука из Српске о намјерама даљег развоја и очувања, првенствено, стабилности и мира у БиХ и Републици Српској.

- Важно је да кажемо нашу страну и колико уважавамо Дејтонски мировни споразум као и да се Француска укључи у поштовање и уважавање тог споразума - наводи Кондић Панић.

Наводи да је предсједник Српске сенаторе упознао са ситуацијом у БиХ те да је француским политичарима пренесена јасна порука о стању на Балкану.

- Они су упознати са ситуацијом и веома су заинтересовани за очување стабилности и мира на Западном Балкану. Заинтересовани су да Западни Балкан убрза свој процес приступања Европској Унији. То говори и чињеница да ће већ наредне седмице сенатори посјетити Бањалуку  - истиче Кондић Панић.

Кондић Панић каже да у француским политичарима можемо да видимо партнере те да су они на том путу заинтересовани. 

- Француска је земља која почива на демократији и земља која је навикла да се поштују демократски принципи то је поштовање у првом реду легално изабраних представника - рекла је Кондић Панић.