latinica  ћирилица
12/04/2024 |  07:59 | Аутор: РТРС

Већина путних праваца проходна

Већина путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ је проходна, а краћи застоји су могући на дионицама на којима се изводе радови и гдје саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Саобраћај је због радова успорен на дионици магистарлног пута Чатрња-Градишка, а с обзиром на то да је ријеч о фреквентном путном правцу јер је излаз са ауто-пута па се возачи моле да буду стрпљиви.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале до 10. јула због минерских радова долазиће до повремемене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због минерских радова на регионалном путу Добој-Маглај, у мјесту Трбук привремено ће долазити до обуставе саобраћаја од 11.00 до 15.00 часова. Радови ће се у току једног дана изводити до 15 минута.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Измјене у саобраћају због радова су и магистралном путу Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ као и на магистралном путном правцу Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Радови се изводе и на регионалном путу Горња Чађавица-Љељенча, у рејону Љељенче због чега се саобраћај одвија једном саобраћајном траком.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Руданка-Станари, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 7.00 и 16.00 часова.

У ФБиХ Обустављен је саобраћај на магистралним путевима Кључ-Сански Мост, на улазу у Сански Мост, и Столац-Неум на улазу у Неум, а возила се преусмјеравају на обилазнице.

Радови се изводе и на магистралним путевима Тарчин-Коњиц на двије локације, Јелах-Добој у Крашеву, Травник-Доњи Вакуф преко Комара, Јабланица-Потоци /Доња Јабланица/ и на магистралном путу на транзиту у Сарајеву, од Бистрика према Врацама.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила изнад пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.