latinica  ћирилица
12/04/2024 |  08:17 ⇒ 19:18 | Аутор: РТРС

Станивуковић: Сва застарјела дуговања за комуналну накнаду биће отписана, за садашња дуговања нико неће бити тужен (ВИДЕО)

Грађани Бањалуке могу бити мирни јер ће сва застарјела дуговања за комуналну накнаду у Бањалуци бити отписана, а по садашњим дуговањима нико неће бити тужен, изјавио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.
Комунална накнада - Фото: РТРС
Комунална накнадаФото: РТРС

Станивуковић је гостујући у нашем Јутарњем програму нагласио да је одлука Завода за изградњу Бањалука о слању опомена за плаћање комуналних накнада, без навођења датума дуговања, самоиницијативна.

- Као први човјек Града најоштрије осуђујем ово што је урађено без мог знања. Жао ми је што је све ово узенимирило наше грађане, те желим да им поручим да не морају да плаћају дуг за који је наступила апсолутна застара - додао је градоначелник.

Станивуковић је нагласио да ће се оним грађанима који су измирили дуг, а који је дио застаре, водити то као претплата за будуће рачуне комуналне накнаде.

- С обзиром да је ЗИБЛ радио мимо моје сагласности, његов директор не може више да врши ту функцију јер се такве одлуке не могу се доносити без сагласности са градоначелником - истиче Станивуковић.

Што се тиче Акване, он је нагласио да је ријешено питање радника овог предузећа и да ће бити плаћени сви порези и доприноси, као и да ће им бити ријешено здравствено осигурање.

- Аквана је сада стабилно предузеће, плате су редовне и плаћају се сви порези. Српорни акумулирани дуг од 1,2 милиона марка су направили директори из претходних мандата. Пореска управа је предложила репрограм дуга, али је парадокс да су против уврштавања ове тачке на дневни ред били одборници СНСД-а - казао је он и захвалио се свим осталим одборницима који су показали вољу да се овај проблем ријеши.

Станивуковић је истакао да питање здравственог осигурања радника Акване није политичко већ животно питање, и да би одборници морали да имају емпатије за овакве проблеме.

- Једино је битно да радници имају здравствено осигурање. Њихови проблеми морају бити на првом мјесту без обзира из које партије долази директор предузећа - закључио је Станивуковић.