latinica  ћирилица
12/04/2024 |  08:53 ⇒ 19:17 | Аутор: РТРС

Стевандић: Резолуција о Сребреници демонстрација новог кршења међународног права (ВИДЕО)

Резолуција о Сребреници је дискриминаторска резолуција по питању муслимана и ово је невјероватан понор који је отворила НАТО алијанса, изјавио је Ненад Стевандић предсједник Народне скупштине Српске за ТВ Прва.
Ненад Стевандић (фото: prva.rs) -
Ненад Стевандић (фото: prva.rs)

- Притисци су велики, али ја нисам песимита. Ово је демонстрација новог кршења међународног права које је узроковано управо немоћи у ранијим покушајима да се ми дезавуишемо, укинемо и доведемо у немогућу позицију. Ово је наставак те политике. Али овај пут су потцијенили нашу памет, нашу сабраност и слогу. Све су потцијенили - рекао је Стевандић.

Истакао је да је резолуција о Сребреници дискриминаторска.

- Овдје је ријеч о европским муслиманима који су заштићени као бијела раса, док су сви други муслимани у свијету по Африци, Азији третирани као мање вриједни, јер јер су њихове жртве много веће а никада нису добили некусвјетску подршку у резолуцији за геноцид.

Истиче да је ово невјероватан понор, који је отворила НАТО алијанса, јер је овдје, додаје Стевандић, резолуција о НАТО муслиманима, а не о муслиманима о свијету и то је огромна разлика. 

- То је 10:1 и они ће тај понор угледати касније - поручио је Стевандић.

Истиче да су потцијенили и међународну дипломатску активност Србије, као и да су десетине земаља на страни Србије.

- Ово је нови промашај Запада који ће направити неколико негативних ефеката. Први ће бити потпуно поремећени односи на Балкану између држава и народа. Отварање пута да Република Српска тражи излазну трасу јер не жели да живи са људима који је прије подне проглашавају геноцидном, а поподне желе да укину, а онда би са њом да живе у истој држави и сарађују - рекао је Стевандић.