latinica  ћирилица
12/04/2024 |  09:19 ⇒ 11:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић писао свим лидерима у Европи због Косова

Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је да је предсједник Србије Александар Вучић јутрос лидерима у Европи канцелару Њемачке Олафу Шолцу, предсједнику Француске Емануелу Макрону и другима послао писма у вези са пријемом тзв. Косова у Савјет Европе, што показује да се Србија неће предати.
Александар Вучић (Фото: Tanjug, MARKO ĐOKOVIĆ) -
Александар Вучић (Фото: Tanjug, MARKO ĐOKOVIĆ)

- Економски смо јаки и ту сам велики оптимиста, али притисци којима је Србија тренутно изложена нарушавају тај оптимизам. Председник Србије Александар Вучић је забринут више него икада и разлози за то су објективни, а налазе се у тим притисцима - рекао је Мали за ТВ Хепи.

Истакао је да све деценије колико се познају никада није видио забринутијег Вучића и навео да су притисци узроковани проблемима у региону, односно БиХ, затим ситуацијом на Косову и Метохији, питањем санкција Руској Федерацији и указао да пријети и доношење резолуције Уједињених нација о геноциду у Сребреници.

- То су озбиљни притисци и управо због тога кажем, никада га забринутијег нисам видио. Наравно, даћемо све од себе да се нађе рјешење - рекао је Мали и истакао да ко год познаје Вучића мора да зна једну ствар, а то је да предаја никада није опција.

Мали је истакао да су разлози за забринутост објективни и истакао да слиједе избори за Европски парламент, у Великој Британији, САД и да је сада притисак да се све заврши ако је могуће до тих избора.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ, након састанка са руководством Републике Српске, да ће се Србија борити до последњег тренутка против пријема тзв. Косова у Савет Европе и нацрта резолуције о Сребреници.