latinica  ћирилица
12/04/2024 |  09:52 ⇒ 18:42 | Аутор: РТРС

Позив на такмичење "Словенски вијенац: Историјско и културно јединство словенских народа"

Институт за језике и културу "Лав Толстој", Међународни центар за словенске језике и културе "Созвучие" заједно са Државном буџетском установом "Московска кућа народности" организују догађаје и такмичења од јануара до децембра 2024. у оквиру Међународног пројекта Словенски вијенац: Историјско и културно јединство словенских народа.
"Словенски вијенац: Историјско и културно јединство словенских народа" (Фото: Представништво Републике Српске у Москви) -
"Словенски вијенац: Историјско и културно јединство словенских народа" (Фото: Представништво Републике Српске у Москви)

Програм пројекта се реализује уз подршку Одељења за националну политику и међурегионалне односе Владе Москве и Свинг магазина за дјецу и тинејџере из Бјелорусије.

Пројекат је заснован на културном концепту словенског реципроцитета. Међународни пројекат је едукативног карактера и заснива се на материјалима о историји и култури словенских народа, те умјетничким и музичким дјелима.

Пројекат ће обухватити међународна такмичења у књижевном читању, извођењу музичких дјела словенских композитора, међународне конференције, дискусије, округле столове, сусрете са писцима и пјесницима у Књижевном клубу који носи име Л.Н. Толстоја.

Програм пројекта је усмјерен на очувању духовних и моралних вриједности Словена, прије свега њиховог матерњег језика и културе, развијање и јачање веза међу народима словенског свијета.

Сва такмичења се одржавају у офлајн и онлајн форматима, а осим руских, позвани су и страни студенти, наставници и омладина старости  од 6 до 35 година.

Мјесто одржавања: Москва, установа "Московски дом народности".

Е-пошта за писма и захтеве учесника: leoinst@yandex.ru

Правилник о конкурсу

Да бисте попунили пријаву за учешће, копирајте линк: https://forms.yandex.ru/cloud/65da12fbd04688cf214b5bb8/

Страница на друштвеној мрежи ВКонтакте: https://vk.com/club216206729

Е-маил Организационог комитета: study_inst@mail.ru