latinica  ћирилица
12/04/2024 |  13:16 ⇒ 13:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Лох Нес центар тражи помоћ НАСА-е у потрази за чудовиштем

Лох Нес центар затражио је помоћ од америчке Националне ваздухопловне и свемирске администрације (НАСА) у новој потрази за чудовиштем у шкотском језеру Лох Нес.
Скулптура чудовишта из лох Неса (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN) -
Скулптура чудовишта из лох Неса (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN)

- Надамо се да ће нам ловци из цијелог свијета који траже Неси (чудовиште) помоћи да дођемо до људи у НАСА - рекла је Ејми Тод из Лох Нес центра, преноси Скај њуз.

Додала је да се нада да ће центар дођи до људи из НАСА уз помоћ друштвених мрежа, те да ће њихови стручњаци учествовати у потрази за чудовиштем.

- Надамо се да ће стручњаци из НАСА можда имати неку напредну технологију снимања како би скенирали језеро- рекла је Тод.

У августу прошле године организована је једна од највећих потрага у историји за чудовиштем "Неси", у којој је учествовало више стотина људи.
Они који су акцију пратили са обале рекли су да нису примијетили ништа необично, а други који су ишли чамцима и који су користили акустичну опрему навели су да су "у неколико наврата чули неидентификовано бућкање", али и да су "прекасно схватили" да уређај за снимање звука није укључен, пренио је Би-Би-Си.

Приче о чудовишту постоје вијековима, али модерни мит о Неси започет је 1933. године када је директорка хотела "Драмнадрохит" Алди Мекеј рекла да је видјела створење налик киту.

Од тада се организују потраге за чудовиштем "Неси", међутим за сада ниједна није уродила плодом.