latinica  ћирилица
12/04/2024 |  13:58 ⇒ 14:02 | Аутор: РТРС

ККИ Врбас писао надлежним институцијама: Траже помоћ за одлазак у Русију

Кошаркашки клуб инвалида Врбас требао би од 27. маја до 2. јуна текуће године да учествује на престижном турниру у Казању.
ККИ Врбас - Фото: РТРС
ККИ ВрбасФото: РТРС

У овом тренутку није сигурно да ли ће се вишеструки шампиони НЛБ лиге, Републике Српске и БиХ појавити у Русији, а као разлог је недостатак новчаних средстава.

Због свега тога у овом трофејном спортском колектову одлучили су се да помоћ потраже од надлежних републичких и градских институција.

- Упутили смо допис предсједнику Републике Српске Милораду Додику, премијеру Радовану Вишковићу, градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу како би нам помогли да одемо на турнир у руски град Казањ. Без њихове помоћи не можемо ништа, јер су нам неопходна значајна новчана средства којих ми једноставно немамо. Надамо се да ће нам изаћи у сусрет, а била би велика штета да не одемо на турнир на који нас је позвао прослављени кошаркаш Андреј Кириленко који данас обавља функцијупредсједника Кошаркашке федерације Русије – рекао је Маринко Умичевић, предсједник Кошаркашког клуба инвалида Врбас.

Из овог успјешног бањалучког клуба још су истакли како би наступом на турниру у Казању на најбољи начин репрезентовали како свој клуб, исто тако и Град Бањалуку али и цијелу Републику Српску.