latinica  ћирилица
12/04/2024 |  14:09 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Вишковић са амбасадором Мађарске у БиХ: Велики помак у сарадњи на свим пољима

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са амбасадором Мађарске у БиХ Кристијаном Пошом.
Састанак (фото: Влада Српске) -
Састанак (фото: Влада Српске)

На састанку је истакнуто да је Пословни форум "Република Српска – Мађарска", који је протекле недјеље одржан у Бањалуци, био веома успјешан, те да представља велики помак и напредак у међусобној сарадњи на свим пољима; од привреде, енергетике, развоја инфраструктуре, до сектора пољопривреде.

Премијер Вишковић и амбасадор Поша указали су да је наредни корак у сарадњи формирање заједничког радног тијела, које ће чинити представници Републике Српске и Мађарске, а чији ће задатак бити да прати реализацију заједничких пројеката и координира при рјешавању осталих питања.

Током сусрета, посебно је истакнуто да постоји и велики простор када је ријеч о развијању сарадње у области образовања, културе и спорта.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и амбасадор Мађарске у БиХ Кристијан Поша, на данашњем састанку, размијенили су мишљења и о актуелној ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о другим питањима.