latinica  ћирилица
12/04/2024 |  15:35 ⇒ 17:20 | Аутор: РТРС

Шапић и Куваља: Србија и Српска заједно

Бициклистичка трка "Београд-Бањалука" симбол је истог народа са двије стране ријеке Дрине, заједничка је порука предсједника Привременог органа града Београда Александра Шапића и директора трке Владимира Куваље који су се данас састали у Београду и договорили наставак успјешне сарадње.
Шапић и Куваља - Фото: Уступљена фотографија
Шапић и КуваљаФото: Уступљена фотографија

Трка ове године окупља 175 бициклиста из 40 земаља свијета, а као и минулих 17 пута, бар на неколико минута брише границу на Павловића мосту јер караван из Србије у Српску прелази без заустављања.

- Трка годинама уназад окупља бициклисте са четири континента и има веома значајну симболику за српски народ са обје стране Дрине. Иако живимо у различитим државама, исти смо народ и морамо да се на сваки могући начин подржавамо и спајамо, а овакви догађаји су јединствена прилика за тако нешто. Сарадња Републике Српске и Србије је од виталног значаја за опстанак српског народа - рекао је Шапић.

Трка ове године слави пунољетство, а вози се под слоганом "Србија и Српска заједно", подвукао је Куваља.

- Велико ми је задовољство што имамо снажмног партнера у Александру Шапићу, лидеру који заједно уз предсједника Србије Александра Вучића гради јаку националну политику, а уједно пружа подршку Србима са ове стране Дрине на шта смо поносни. На Србију гледамо као матицу, а Београд је наш највећи град. Од велике је важности да имамо најбољу могућу, братску сарадњу коју у пракси проводе лидери Алесандар Вучић и Милорад Додик - рекао је Куваља.

Трка је на програму од 17. до 21. априла, окупиће 25 професионалних екипа.

Прва етапа биће вожена у Обреновцу 17. априла, а дан касније старт је у Београду, док је циљ у Бијељини.

Трећа етапа вози се од Зворника до Власенице, а потом слиједи најтежа етапа од Вишеграда до Јахорине.

Посљедњег дана трке, 21. априла бициклисти ће возити од Добоја до Бањалуке.