latinica  ћирилица
12/04/2024 |  16:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Илић из Бора

У Борском округу се и данас, девети дан од хапшења осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић, на терену наставља потрага за тијелом девојчице, а како јавља репортер Тањуг, прегледа се и корито Злотске реке и то од Злота ка мјесту Сумраковац.
Наставља се потрага за малом Данком  (Фото:TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Наставља се потрага за малом Данком (Фото:TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Такође прегледају се и резервоари којих има много и који су углавном раштркани.

Разлог зашто се прегледају цистерне и резервоари је што су обојица осумњичених за убиство мале Данке радили у ЈКП "Водовод" и одлично знају распоред тих резервоара, због посла су их обилазили редовно и знају сва скровита мјеста и због тога је сада фокус потраге на томе.

Припадници Управе криминалистичке полиције (УКП) из Београда и Бора прегледају околину куће Д. Д. Раније је испражњен и претражен резервоар за воду, а затим и корито потока који се налази у околини, као и више резервоара или бунара који се ту налазе.

Припадници борског и београдског УКП-а, заједно са ватрогасним камионом са посебном опремом за претрагу терена, у уторак су стигли у село Злот, у околину куће Д. Д., осумњиченог за убиство Данке Илић.

Претражен је и други дио Лазаревог кањона, након што је полиција, заједно са спасилачким тимом и Горском службом спасавања, претражила првих 3,5 километара.  Претражена је и јама изнад кањона, добока 70 метара.

Двогодишња Данка нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а након 10 дана потраге и детаљних провјера свих трагова и информација, полиција је ухапсила Ј.С. и Д.Д. из Бора, за које се сумња да су дјевојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тијело ставили у гепек кола и однијели на депонију. На терет им се ставља кривично дијело тешко убиство у саизвршилаштву.

Д.Д. је на саслушању признао злочин, док се Ј.С. бранио ћутањем, а њима је након саслушања одређен притвор до 30 дана. Накнадно су ухапшени Д.Д. и Р.Д., отац и брат осумњиченог Д.Д., због сумње да су му помогли да премјести тијело дјевојчице на за сада непознату локацију.

Брат осумњиченог је преминуо у Полицијској управи у Бору, док је оцу осумњиченог одређен притвор до 30 дана. У међувремену је директор ЈП "Водовод" у Бору поднио оставку из, како је навео, моралних разлога.