latinica  ћирилица
12/04/2024 |  16:01 ⇒ 19:04 | Аутор: РТРС

Како до бесплатне карте за јавни градски превоз у Бањалуци? (ВИДЕО)

Бесплатан јавни градски превоз за 48.000 пензионера Бањалуке. Са овом мјером ће бити обухваћени пензионери, али и сва лица старија од 65 година. Од љета се најављују и ниже цијене карата градског превоза за све грађане.
Градски превоз у Бањалуци - Фото: РТРС
Градски превоз у БањалуциФото: РТРС

Пензионерка Госпана Јокановић задовољна је што ће превоз у Бањалуци бити потпуно бесплатан. Све у свему, каже, велика олакшица за њен буџет.

- Ми смо били задовољни и што нам је смањена мјесечна карта са 28 КМ на 11, али градоначелник жели да он буде бесплатан - казала је Јокановићева.

Сваки пензионер ће на овај начин остварити уштеде, што је отприлике износ у висини од једне пензије годишње, кажу у Удружењу пензионера.

- Дошао је тренутак о ком се дуго причало да ће грађани Бањалуке имати бесплатан градски превоз. Морамо доставити одређени документ да се израде карте за бесплатну вожњу - рекао је Зоран Улетиловић, предсједник бањалучког Удружења пензионера.

Пензионери већ од данас могу предати захтјев и остварити право на доживотну картицу за бесплатан јавни превоз.

Брине их само да ли ће процедура пријављивања бити са много чекања.

- 48.000 пензионера треба само да достави један папир, своју фотографију и ми му издамо бесплатну доживотну карту. Очекујте током љета да ће појефтинити једнократна карта са 2.30 на 1.50 КМ и да ће сав јавни превоз бити јефтини за 25 одсто - истакао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Опширније у прилогу: