latinica  ћирилица
12/04/2024 |  18:23 ⇒ 18:27 | Аутор: СРНА

У Бијељини фестивал средњошколских представа од 23. априла

Седми фестивал средњошколских представа у Бијељини "Удахни културу" биће отворен 23. априла и током три дана публици ће се представити ученици Економске школе, Гимназије "Филип Вишњић" и Техничке школе "Михајло Пупин", најављено је из бијељинског Центра за културу.
Бијељина - фестивал средњошколских представа - Фото: СРНА
Бијељина - фестивал средњошколских представаФото: СРНА

Ђаци Економске школе извешће представу "Повратак" према тексту Харолда Пинтера, у режији професора српског језика и књижевности Игора Калајџије.

Друге фестивалске вечери публици ће се представити ученици драмске секције "Вирус" бијељинске Гимназије "Филип Вишњић" са представом "Гидионов чвор", према тексту Џона Адамс, а у режији професорица Валентине Видаковић и Оливере Пандуревић.

Фестивал ће у четвртак, 25. априла, затворити ученици Техничке школе "Михајло Пупин" представом "Урнебесна трагедија", према тексту Душана Ковачевића, а у режији Татјане Ђурић Јосиповић и Свјетлане Сикираш.

Организатор фестивала средњошколских представа "Удахни културу" је Центар за културу "Семберија", гдје ће све представе бити одигране са почетком у 20.00 часова.

Улаз је слободан.