latinica  ћирилица
12/04/2024 |  19:16 ⇒ 22:28 | Аутор: СРНА

Јовановић: Присуство Додика на Делфи форуму у Грчкој прилика да се чују ставови Српске

Присуство предсједника Републике Српске Милорада Додика деветом Делфи економском форуму у Грчкој од изузетне је важности јер је битно да се на тако значајним форумима чују ставови и погледи Српске на тренутну геополитичку ситуацију у свијету, рекла је шеф представништва Републике Српске у Грчкој Јелена Јовановић.
Јелена Јовановић - Фото: СРНА
Јелена ЈовановићФото: СРНА

- Предсједник Додик ће вечерас бити гост на вечери којој је домаћин министар спољних послова Грчке Јоргос Герапетритис, а сутра ће присуствовати и различитим панелима који ће се одржати на самом Форуму - истакла је Јовановићева.

Она је навела да Делфи форум представља један од највећих економских форума који се оџавају у Европи те да ове године окупља више од 2.500 учесника из различитих области као што су финансије, наука, политика, а с циљем да се укључе јавне и владине институције, приватни сектор и цивилно друштво у отворене дебате и дискусије.

- Назив овогодишњег ДЕФ-а је "Велика транзиција" и свакако је фокус на вишеструким транзицијама у свијету и свему што се дешава у свијету. Покровитељ форума је предсједник Грчке Катерина Сакеларопулу - рекла је Јовановићева.

Форум је почео 10. априла и трајаће до сутра.