latinica  ћирилица
12/04/2024 |  19:19 ⇒ 13/04/2024 | 09:03 | Аутор: РТРС

Порука јасна - Резолуција о Сребреници руши могућности заједничког живота у БиХ (ВИДЕО)

Извјесно фалсификовање прошлости за неизвјесну будућност БиХ и региона. У Српској и Србији овако оцјењују најаву усвајања Резолуције о Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација. Несумњиво, да ће бити тачка разједињења и да ће додатно закомпликовати односе не само на Западном Балкану већ и шире. Не само да нису испоштоване процедуре за усвајање такве једне резолуције, већ се оправдано поставља питање зашто долази у овом тренутку.
Састанак највишег руководства Српске и Србије у Београду - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Састанак највишег руководства Српске и Србије у БеоградуФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Политичке и финансијске санкције, суђења званичницима, наметање закона нелегитимног Кристијана Шмита, покушај одузимања имовине, па сад и Резолуција о Сребреници.

Мало ко може вјеровати да све ово није дио оркестрираног напада на Републику Српску који се наставља. Једнострано из БиХ и из политичког Сарајева у Уједињене нације отишла је нова резолуција. Да ли ће бити усвојена зависи од оних који буду гласали ЗА и ПРОТИВ, а не од двотрећинске већине. Намјерни преседани и процедурални пропусти. Да ли и намјерно изабран тренутак?

Након састанка званичника Српске и Србије огласио се бошњачки члан Предсједништва Денис Бећировић.

Није пропустио прилику да каже да је предсједник Вучић учесник у какo каже опсади Сарајева. То само потврђује да је предсједник Србије Александар Вучић био у праву када је Бећировића назвао фалсификатором, каже предсједник Српске Милорад Додик.

Бећировићева популистичка реторика само ће допринијети даљем расту политичког рејтинга Александра Вучића, док ће Бећировић заувијек бити заробљен у тамном вилајету и остати провинцијски политичар у покушају - констатовао је Додик.

Опширније у прилогу: