latinica  ћирилица
13/04/2024 |  12:08 ⇒ 13:03 | Аутор: СРНА

Лукић: Резолуција о Сребреници дио планског напада на српски корпус

Најављена резолуција о Сребреници, којом Србе покушавају да прогласе геноцидним народом, дио је ширег, планског напада на српски корпус, који се одвија не само према народу и властима у Републици Српској, изјавио је адвокат Бранко Лукић.
Бранко Лукић - Фото: РТРС
Бранко ЛукићФото: РТРС

Он је истакао да дио тог напада подразумијева и покушаје искључења предсједника Српске Милорада Додика из политичког живота, као и оно што Кристијан Шмит ради за западни фактор на разбијању Републике Српске - покушава да отме имовину и штити Уставни суд који ради прегласавањем против српског и хрватског народа у БиХ.

Лукић је навео да у исто вријеме тече и напад на Србију и српски народ у Србији покушајима да се отме Косово и Метохија, а у исто вријеме "да угурају" такозвано Косово у Савјет Европе.

- Све ово је слагалица која је део већег плана. Ништа није случајно, све је планирано. Пре неколико година смо, када је /амерички предсједник Џозеф/ Бајден дошао на власт, предвидели шта би могло све да се деси, али нисмо мислили да ће то да се ради са оволиком безобзирношћу и упорношћу - рекао је Лукић за ТВ Пинк.

Он је оцијенио да је монструозна теорија о такозваном удруженом злочиначком подухвату у Хашком трибуналу служила како би српском колективитету била наметнута кривица.

Они /у Хагу/ нису ни судили појединцима и овде није добро схваћено да ће овакве последице да буду. Да ће они покушати на све начине да српском колективитету натуре ту кривицу - указао је Лукић.

Лукић је истакао да Срби имају право да се бране и морају да схвате ко им је непријатељ, а ко пријатељ.

- Да се коначно окренемо пријатељима и да престанемо да трчимо за старим душманима. /Блаженопочивши/ патријарх Павле је рекао: "Немојте да тражимо нове пријатеље међу старим душманима". Дакле, све је познато, ништа ту нема непознато уколико човек само жели да држи отворне очи - закључио је Лукић.