latinica  ћирилица
13/04/2024 |  13:23 ⇒ 19:27 | Аутор: РТРС

Галовеј: Срби су поносан народ који брани своју слободу и зато их Запад мрзи

Британски политичар и посланик у парламенту Џорџ Галовеј изјавио је да они који мрзе Србе то чине из разлога које не могу да објасне, те истакао да су Срби поносан народ који не прима наређења западних режима.
Џорџ Галовеј (фото: архива/EPA/ANDREW COWIE) -
Џорџ Галовеј (фото: архива/EPA/ANDREW COWIE)

- Они мрзе Србију из разлога које нису у стању да искажу. То су своји људи. Они вјерују у себе, своју вјеру, поносни су на своју културу. Поносни су на своје друштво и не примају наређења западних режима - рекао је Галовеј у снимку објављеном на друштвеној мрежи Икс.

Он је упоредио однос оних који не воле Србе и Србију са односом неких људи према раковима.

- Неки људи мрзе ракове јер се крећу бочно, а не право. Френетично их лове штаповима по плажи. Увијек сам мислио да мрзе Србију из разлога које не могу да искажу јер је потпуно ирационално и нелогично да мрзе Србију из разлога из којих је они мрзе. Али ако баш тражите разлог - они мрзе Србију јер се креће бочно а не право - рекао је Галовеј.

Он је додао да Запад очајнички покушава да Србију гурне у мржњу према Русији, али да се то никада неће десити зато што је Србија увијек вољела Русију, јер је Русија увијек била уз њу, чак и у њеном најмрачнијем периоду.